5 vragen aan Camping De Wachtsluis & Theehuis Juffertje in het Groen

Af en toe kom je een adresje tegen waarvan je graag meer zou willen weten. Daarom zullen we regelmatig een bijzonder adresje uitlichten, zodat jullie lezers ook gelijk weten waarom dit een echte must-see of must-go is. Deze keer in de spotlight: Camping De Wachtsluis/Theehuis Juffertje in het Groen. Wij hadden de mogelijkheid om de eigenaren 5 vragen te stellen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Marc, Luc & Hanneke Vermue. Camping De Wachtsluis met ons theehuis Juffertje in het Groen in Retranchement is onze bijzondere plek. Bijzonder want het is omgeven door kleine dijkjes en het ligt ingebed tussen de akkers en natuurgebied Het Zwin. Bovendien is de zee nabij: je hoort de branding en het ruisen van de zee. ‘Klein’ geluk dus! Ook zijn we akkerbouwers. We telen onder meer aardappelen, tarwe, suikerbieten, graszaad en uien.

Wat vinden jullie het mooiste plekje in de omgeving?

De opkomende zon aan de horizon van de Zeeuws-Vlaamse akkers. We houden van de ruimte en de strakke lijnen in het landschap. De landbouwgronden zijn niet vanzelfsprekend, het is waardevol landschap. Elk seizoen is anders. Denk aan de natuurlijke kleuren van de gewassen. De akkers geven rust en ruimte.

Daarnaast wandelen we graag naar het strand bij Het Zwin, ’s winters nog vaker dan ’s zomers. Elke dag is anders bij de Zwingeul: de geluiden, de zee, de zilte geuren, de planten, de dieren en de mensen.

Waarom zou iedereen naar jullie camping en theehuis moeten komen?

Onze camping ligt op een bijzondere plek. In ons theehuis ‘Juffertje in het Groen’ schenken we ’s ochtends een fijne kop thee of een smaakvolle koffie. Misschien wel met zelfgemaakte taart of iets anders lekkers erbij. Voor onze kamperende gasten bakken we ‘s ochtends broodjes op bestelling. De Wachtsluis is een goede uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, rustzoekers, fietsers, wandelaars én kinderen die graag buitenspelen.

Hoe zien jullie de toekomst van de camping en het theehuis?

We werken met veel plezier aan ons bedrijf. De sfeer is fijn en daar blijven we ons best voor doen!

Camping De Wachtsluis

Wat vinden jullie naast jullie eigen bedrijf een aanrader om te doen in Zeeland?

  • Ga voor dag en dauw naar het strand of maak een wandeling door Het Zwin met een gids.
  • Maak een wandeling over de wallen rondom Retranchement: historische Spaanse linies, knotwilgen en met een beetje mazzel boomkikkers.
  • Pak je fiets en rijd langs de uitgestrekte akkers door het mooie Zeeuws-Vlaanderen: maak je hoofd leeg, geniet van het uitzicht en de rust. Doe een rondje met een pontje (wel fietsbenen hebben).
  • Voor een leuk dagje stad: ga naar Middelburg of Gent!