Isa de Lange
Isa de Lange

5 vragen aan Camping De Wachtsluis

Af en toe kom je een adresje tegen waarvan je graag meer zou willen weten. Daarom zullen we regelmatig een bijzonder adresje uitlichten, zodat jullie lezers ook gelijk weten waarom dit een echte must-see of must-go is. Deze keer in de spotlight: Camping De Wachtsluis met het bijbehorende Theehuis Juffertje in het Groen. Wij stelden de eigenaren 5 vragen.

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Marc, Luc & Hanneke Vermue. Camping De Wachtsluis met ons theehuis Juffertje in het Groen in Retranchement is onze bijzondere plek. Bijzonder want het is omgeven door kleine dijkjes en het ligt ingebed tussen de akkers en natuurgebied Het Zwin. Bovendien is de zee nabij: je hoort de branding en het ruisen van de zee. Klein geluk dus! Ook zijn we akkerbouwers. We telen onder meer aardappelen, tarwe, suikerbieten, graszaad en uien.

Camping De Wachtsluis is uniek, omdat?

De Wachtsluis ligt op een bijzondere plek. In ons theehuis Juffertje in het Groen schenken we ’s ochtends een fijne kop thee of een smaakvolle koffie. Misschien wel met zelfgemaakte taart of iets anders lekkers erbij. Voor onze kamperende gasten bakken we ‘s ochtends broodjes op bestelling. De Wachtsluis is een goede uitvalsbasis voor natuurliefhebbers, rustzoekers, fietsers, wandelaars én kinderen die graag buitenspelen.

Routebeschrijving

Hoe zien jullie de toekomst?

We werken met veel plezier aan ons bedrijf. De sfeer is fijn en daar blijven we ons best voor doen! We verwelkomen onze nieuwe én vaste gasten ontzettend graag op onze Camping De Wachtsluis.

de wachtsluis

De mooiste plekjes in Zeeland?

De opkomende zon aan de horizon van de Zeeuws-Vlaamse akkers. We houden van de ruimte en de strakke lijnen in het landschap. De landbouwgronden zijn niet vanzelfsprekend, het is waardevol landschap. Elk seizoen is anders. Denk aan de natuurlijke kleuren van de gewassen. De akkers geven rust en ruimte. Daarnaast wandelen we graag naar het strand bij Het Zwin, ’s winters nog vaker dan ’s zomers. Elke dag is anders bij de Zwingeul: de geluiden, de zee, de zilte geuren, de planten, de dieren en de mensen.

Wat zijn jullie ultieme Zeeland-tips?

Maak een wandeling over de wallen rondom Retranchement: historische Spaanse linies, knotwilgen en met een beetje mazzel boomkikkers. Of pak je fiets en rijd langs de uitgestrekte akkers door het mooie Zeeuws-Vlaanderen: maak je hoofd leeg, geniet van het uitzicht en de rust. En voor een leuk dagje stad ga je naar het gezellige Middelburg.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top