Hello Zeelandliefhebbers! Mijn naam is Sara van Wetten en samen met mijn vriend en drie kinderen van 4 jaar, 2 jaar en een baby van 6 maanden woon ik in Sassenheim, Zuid-Holland. Mijn vader heeft met zijn ouders en broer heel wat jaren in Zeeland gewoond en zo is ontstaan dat wij ieder jaar met Pasen met mijn oma, ouders en kinderen naar Zeeland gaan. Buiten het familiebezoek ontdekken wij in Zeeland altijd leuke plekken om naartoe te gaan. Zeker nu met kleintjes vinden we ‘kind proof’ uitstapjes belangrijk, maar ze moeten natuurlijk ook leuk zijn voor oudere generaties. Lees hier mijn 5 favoriete kindvriendelijke adresjes in Goes.

Overnachten in Goes

In een prachtig huis op de Albert Joachimkade zit een fijn logeeradres gerund door Jose. Je hebt het hele huis voor jezelf met drie slaapkamers (drie kinderen kunnen makkelijk op de gigantische kinderslaapkamer), er is een grote tuin met veel speelmogelijkheid, parkeren kan achter het huis en vanaf hier loop je zo naar het centrum, de Hollandsche Hoeve en het Omnium. Het is een prachtig huis met een lieve, behulpzame eigenaresse.

Hollandsche Hoeve

Een super kindervriendelijk park is de De Hollandsche Hoeve in Goes. Het park biedt vele mogelijkheden; je kunt er heerlijk een stukje wandelen, er is een binnen- en buitenspeeltuin die geschikt is voor jonge kinderen met daarnaast een kinderboerderij en een gezellig restaurantje waar je een bakkie kunt doen of lekker een hapje kunt eten. Ook is er een ambachtscentrum waar je ouderwetse ambachten kunt aanschouwen en ook producten kunt kopen.

Omnium

Naast De Hollandsche Hoeve ligt het subtropisch zwembad Omnium met een tropisch bos dat ook zeker een bezoek waard is. In het zwembad zijn verschillende binnen- en buitenbaden die geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Heerlijk om uren zoet te zijn.

Stoomtrein Goes-Borsele

De Stoomtrein Goes-Borsele neemt je mee voor een ritje door het landschap van Zuid-Beveland. De wandeling van het parkeerterrein naar de trein is al een hele belevenis, je ziet oude treinen en mensen die gekleed zijn in traditionele kleding. Eenmaal bij de trein word je vriendelijk geholpen bij het instappen. Je hebt voldoende ruimte om te zitten en er is een toilet aanwezig. Je komt langs dijken, kleinschalige polders, boomgaarden en dorpjes. Onderweg komt de conducteur je kaartje knippen! Ook stop je bij station Hoedekenskerke waar je een minitrein voor kinderen, modelspoorbanen, een botenvijver, een ouderwets snoepwinkeltje, klederdrachten en nog veel meer vindt. Hier blijft de trein een tijdje wachten voor de terugreis begint. Echt een heel leuk uitje voor jong en oud.

 

Sara van Wetten - Goes - West- Zeeuws - Vlaanderen

Berkenhof Tropical Zoo

Ook een heel leuk uitje voor met de kinderen is deze zoo op 15 minuten afstand van Goes, in Kwadendamme. In deze Tropical Zoo is een heleboel te zien en te beleven. Zo zijn er tropische planten, bloemen, fladderende vogeltjes en veel verschillende tropische dieren zoals papegaaien en aapjes. Naast de dieren en planten is er ook een Dino Expo, leuk voor dinosaurusfans. Maar wat mijn kinderen het allerleukste vonden, waren de speeltuinen binnen en buiten. Vergeet niet je zwemkleding mee te nemen want er is een heleboel water, maar ook klimtorens, touwbruggen, zand en een kabelbaan. Aan de ouders en opa’s en oma’s is ook gedacht, want er is genoeg plek voor een hapje en drankje.

Sara van Wetten - Goes - West- Zeeuws - Vlaanderen

Veel plezier met de kids in Goes!

Wil je meer lezen over kindvriendelijke activiteiten, maar dan in Sas van Gent? Klik dan hier.