5 x ontbijten in West-Zeeuws-Vlaanderen

Wanneer je op vakantie gaat wil je het liefst lekker uitgebreid ontbijten, toch? En omdat een ontbijtje de belangrijkste maaltijd van de dag te schijnt te zijn, laten we daar (vooral) tijdens die vrije dagen wat meer tijd aan besteden. Bij deze 5 plekken in West-Zeeuws-Vlaanderen kun je heerlijk ontbijten. Van English breakfast tot omeletten en van pannenkoeken tot culinaire specialiteiten, we hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

De Lindenhoeve

Bij De Lindenhoeve in Sluis kun je naast lunchen en dineren ook heerlijk ontbijten. De Lindenhoeve is het ultieme adresje als je houdt van gezelligheid. Voor kinderen is dit restaurant tevens aanlokkelijk, want met een grote speeltuin worden ze ongetwijfeld vermaakt vóór of na het ontbijt. Sluit je ochtend af met een rondje door het karakteristieke Sluis.

Website: www.delindenhoeve.nl

 

ontbijten in west-zeeuws-vlaanderen

Credits: delindenhoeve.nl

Loesjes Lunchroom

In deze gezellige lunchroom is het geen straf om je dag te beginnen. Ook al doet de naam je denken dat je bij Loesjes alleen kan lunchen, niets is minder waar: scones, fruitsalades, croissantjes. Als je van zoet houdt, moet je hier zijn. Tot 11 uur kun je genieten van het Loesjes Ontbijt voor 12,50 euro. Het team maakt het met alle aandacht en liefde voor je klaar!

Website: www.loesjeslunchroom.nl

De Eetboetiek

Het unieke concept van De Eetboetiek vind je niet snel ergens anders. Met een lifestyle winkel & ontbijt- en lunchrestaurant in één is deze plek een favoriet onder de lokale bewoners. Ook wij van Hello Zeeland snappen wel waarom. Met een ontbijtkaart waar je u tegen zegt, kunnen wij moeilijk kiezen. Naast de shakes, granola bowls en zoetigheden, zijn de Eetboetiek specials een feestje op je bord. Brioche met avocado of gegrilde halloumi? Ze draaien hun hand er niet voor om.

Website: www.eetboetiek.nl

 

ontbijten in west-zeeuws-vlaanderen

Credits: 88food.nl

Pine House

Zin in een uitgebreid ontbijtbuffet met verse, lokale producten? Bij Pine House in het Strandhotel ben je aan het juiste adres. Vroege vogels kunnen hun geluk niet op want je kan al aanschuiven vanaf 7.30 uur. En zoetekauwen opgelet: de pastry chef zorgt iedere ochtend voor de nodige sweets. Nadat je je buik rond hebt gegeten, kun je een relaxte wandeling maken over het strand van Cadzand.

Website: www.strandhotel.eu/nl/pine-house

 

ontbijten in west-zeeuws-vlaanderen

Credits: feeling.be

Theetuin In de Morelleput

Wanneer je het landgoed van In de Morelleput betreedt, valt het gevoel van rust direct op je. Een heerlijke plek dus om te genieten van een uitgebreid ontbijt. Maak voor- of nadat je ontbijt een wandeling door het nabijgelegen natuurgebied. Met keuze uit drie verschillende ontbijtjes, moet je wellicht nog eens terug om ze een voor een uit te proberen. In de Morelleput ligt midden in de polder dus een bezoekje combineren met een fietstocht is aan te raden. De theetuin is geopend van april t/m september.

Website: www.indemorelleput.nl

 

ontbijten in west-zeeuws-vlaanderen

Credits: littlespoon.nl