7 x activiteiten voor kinderen in West-Zeeuws-Vlaanderen

Inspiratie nodig voor een dagje weg met de kinderen? In West-Zeeuws-Vlaanderen is er genoeg te doen voor een gezellig dagje uit met het gezin. Wie weet kun je een aantal activiteiten zelfs combineren; alle onderstaande adresjes liggen dicht bij elkaar. Veel plezier!

Victoriadoolhof

Zin in een uitdaging? Het Victoria doolhof is maar liefst 8000 m2 groot en goed voor wel 3 kilometer loopplezier. Maar pas wel op, een verkeerde stap kan ervoor zorgen dat je er nog lang niet uit bent.

De 5 Weeghen

Op de kruising van 5 verschillende wegen in Nieuwvliet vind je een oude boerderij omgetoverd tot restaurant. Terwijl je geniet van een drankje, spelen de kinderen buiten in de grote speeltuin!

activiteiten gezin

Ledeltheater

Het Ledeltheater op het Ledelplein is sinds enkele jaren weer de ontmoetingsplek voor liefhebbers van toneel, concert en film. Aan de zijkant van dit theater domineren eenhoorns de imponerende en kleurrijke muurschildering. Op de site vind je het programma, inclusief leuke kindvriendelijke voorstellingen!

Groede Podium

Net buiten Groede vind je een prachtige plek om te ontspannen, spelen en ontdekken: Groede Podium. Dit voormalige hertenkamp was onderdeel van een verdedigingslinie uit de Tweede Wereldoorlog. De speelkubussen, een waterspeeltuin en de bunkers moet je gezien hebben. In het infocentrum kom je meer te weten over de geschiedenis.

Museum Het Bolwerk

Is het je al eens opgevallen hoe Zeeuws-Vlaanderen bestaat uit dijken, polders en wallen? Na een bezoek aan Museum Het Bolwerk in IJzendijke wordt het allemaal duidelijk. De collectie van het museum gaat vooral over de Staats-Spaanse Linies, een uniek complex van verdedigingswerken uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog.
Een aanrader voor kinderen: je kunt hier je eigen fort bouwen in de Legokamer of je verkleden als Prins Maurits. De vrijwilligers weten je het hele jaar door goed bezig te houden, want ze organiseren leuke activiteiten voor jong en oud. Workshops voor kinderen en volwassenen, rondleidingen en buitenactiviteiten. Want ook buiten gaat het verhaal van de Staats-Spaanse Linies verder. Kijk maar eens naar Prins Maurits die bij zijn schaakspel op de markt jou uitnodigt om tegen hem te spelen. Welk verhaal zou daar nou achter zitten?

Visserijmuseum

Vaar als een echte schipper de haven van Rotterdam in met de vaarsimulator. In dit museum kom je alles te weten over het vissersverleden van Breskens. Een heerlijke plek vol leuke weetjes, midden in de drukte van de vissershaven.

Elsje Fiederelsje

Lekkere trek? Dan ben je bij Elsje Fiederelsje aan het goede adres! Met meer dan 50 verschillende pannenkoeken is er voor iedereen wel iets. Niet zo’n honger? Neem dan een koffie. Deze wordt geserveerd met huisgemaakte truffels. Ook voor de kinderen is er genoeg keus!

activiteiten gezin

Ook Het Bizarium in Sluis biedt een middag plezier voor kinderen én volwassenen.