Bianca Bonte fietst langs de mooiste plekjes van West Zeeuws-Vlaanderen

De meest persoonlijke tips van onze leukste adresjes zelf! Deze keer: Bianca Bonte van Kookwinkel Bianca Bonte uit Oostburg.  

Bianca Bonte neemt je mee: van Oostburg naar Groede en via de kust weer terug

Fietsroute Kookwinkel Bianca Bonte uit OostburgHeerlijk, na een drukke werkweek op je fiets springen en samen met je hond naar je favoriete adresjes gaan. Dat is wat Bianca Bonte graag doet. Ze runt de leukste kookwinkel in West-Zeeuws-Vlaanderen, een pareltje om te bezoeken. Je vindt er veel inspiratie voor lekker koken en eten. Het leuke is dat zij in haar eigen streek vaak zelf op zoek gaat naar inspiratie voor haar eigen winkel. “Een dagje struinen in onze eigen regio, samen met Bruni, mijn hond. Voor een dagje uit hoef ik niet ver te gaan, want ik heb alles hier binnen handbereik. ’s Morgens vroeg vertrekken en pas thuiskomen als het donker wordt.”

 

Door de prachtige polders

Ze heeft er zelfs speciaal een goede elektrische fiets voor gekocht en zo’n handig karretje voor Bruni. Maar of die veel gebruikt wordt? “Het liefste gaan we over onverharde weggetjes, want ze vindt het heerlijk om met me mee te lopen. Lekker ravotten door het land en het groen. Als het even kan, wat mooie veldbloemen meenemen. Als we over de fietspaden gaan of een drukke weg, wil ik dat Bruni weer in het fietskarretje gaat. Maar ook dan geniet ze volop,” vertelt Bianca.

Groede

Fietsroute Kookwinkel Bianca Bonte uit OostburgHaar favoriete route? “We vertrekken ’s morgens uit Oostburg en gaan via Scherpbier naar Groede. Een prachtige weg door de polders en langs de kreken. In Groede maken we altijd een tussenstop. Zo gezellig en knus om daar te zijn. Een bakje koffie voor mij en water voor Bruni op een terrasje. Alle horecazaken zijn de moeite waard, maar mijn favoriete plekjes zijn toch wel Fonteyn of de De Drie Koningen. En als je het eerste weekend van september in de streek bent, dan moet je zeker naar Groede Festival gaan,” raadt Bianca aan.

Zwemmen in zee

Via de graansilo’s van Graanhandel Risseeuw vervolgt Bianca met Bruni haar route weer verder, langs de Woordweg richting de Noordzeekust. “Leuk om door Groede Podium te gaan met de speeltuinen en het terrasje. Ik fiets dan achter Strandcamping Groede en kom dan uit bij de duinen. Bruni begint al te kwispelen als we bij het strand komen, want ze zwemt zo graag. Als het niet druk is, laat ik haar lekker lopen en gaat ze het water in. En als het heel mooi weer is, ga ik zelf ook mee. Heerlijk, zo’n verfrissende duik in het water!”

Toerist in eigen streek

Fietsroute Kookwinkel Bianca Bonte uit OostburgZe zijn er een hele dag mee zoet. En met zo’n elektrische fiets gaat dat net wat beter, want ze maken flink wat kilometers samen. “Na een lekker hapje eten op een paviljoen eind van de middag, fietsen we verder via de kust langs Nieuwvliet naar Cadzand-Bad. Dan wordt het wel tijd om terug naar huis te gaan. Via de prachtige polders van Akkerput en Marolleput fiets ik achter Zuidzande langs naar Oostburg. Na zo’n dag ben ik natuurlijk best uitgeput van het fietsen, maar ik krijg er weer zoveel energie van. Al dat moois wat onze regio te bieden heeft! Heerlijk om toerist in eigen streek te zijn.”

 

West-Zeeuws-Vlaamse stranden en duinen

Bianca mijmert nog wat na over de streek waar ze zo graag woont. “Het strand en de duinen, dat is voor mij toch wel West-Zeeuws-Vlaanderen…”