Een prachtig klassiek concert in de kerk van Aardenburg

Vorige week waren wij in de kerk in Aardenburg. Misschien denk je, “Ja boeie”! Ja dat was echt boeien. Wat een locatie en wat een bevlogen mensen. Play en listen!

kerk in aardenburg

Aardenburg: Bachstad bij uitstek

Het klassieke concert voor Moederdag in de mooie kerk van Aardenburg werd gespeeld door het bijzondere Bachorkest.

Bach-Comité Aardenburg organiseert reeds 60 jaar de Matthäus-Passion in de Sint-Baafskerk voor zo’n 1.200 bezoekers. “Elk jaar een warme thuiskomst. Al meer dan dertig jaar ben ik nu als dirigent van De Nederlandse Bachvereniging in Aardenburg te gast. De stad en de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus-Passion hebben mijn hart meer en meer gestolen.” – Dirigent Jos van Veldhoven over de Aardenburgse Matthäus-Passion traditie.

Meer informatie over concerten in de kerk van Aardenburg vind je op de website van het Bach-Comité.

Wil je meer bijzondere verhalen lezen? Bestel dan onze reisgids via deze link.

kerk aardenburg

De kerk in Aardenburg – het decor voor een prachtig klassiek concert

De kerk in Aardenburg is qua architectuur een, voor Nederland, uniek gebouw. Vandaar ook dat het op de lijst van de Rijksdienst voor Monumentenzorg in de top 100 staat. De oorsprong van de kerk ligt bij de monniken van de Sint-Baafsabdij uit Gent, die op deze locatie in 959 een kleine kerk bouwden. Door de bevolkingsgroei in de 13e eeuw was Aardenburg uitgegroeid tot een stad met 5.000 inwoners, waardoor de behoefte aan een grotere kerk ontstond. Bron: Wikipedia.