De 4 hipste lunchrestaurants van havenstad Vlissingen

Voor iedereen die denkt dat Vlissingen achterloopt wat betreft leuke lunchadresjes: think again. Deze Zeeuwse stad is juist uniek vanwege zijn ‘stoere havenstad’ imago. Als je een dagje Vlissingen overweegt, vergeet dan zeker geen bezoekje te brengen aan onderstaande leuke en kleurrijke lunchrestaurants. En maak daarna een wandeling over de boulevard richting het Nollestrand: hier staan de vrolijkste strandhuisjes van heel Zeeland!

Cafe Marcus

Op de Oude Markt van Vlissingen vind je Cafe Marcus. Deze koffiebar serveert naast tientallen koffie- en theesoorten, heerlijke lunchgerechten met een moderne twist. Vind hier de lekkerste tosti’s, verse salades en – voor de zoetekauwen – ambachtelijke taartjes. Geniet van het gezellige interieur, de gastvrijheid van eigenaar Youssef en uiteraard van de smakelijke gerechten die altijd weer verrassend zijn.

Routebeschrijving

lunchrestaurants vlissingen

The Juice Bar, fresh & healthy

A juice a day keeps the doctor away… Voor een kleurliefhebber als ik is The Juice Bar dé plek om naartoe te gaan. Lunchrestaurant The Juice Bar heeft twee vestigingen: één in Vlissingen en in één Goes. De vestiging in Vlissingen is mijn favoriet; een klein barretje waar je allerlei smoothies, juices en salades kunt bestellen. Toen ik er langsging scheen het zonnetje, dus ik genoot van mijn versgeperste juice (ik had er eentje met wortel, gember en appel) op het gezellige blauwe bankje buiten. The Juice Bar heeft niet alleen heel gezonde sapjes, ook kun je er terecht voor vrolijke, duurzame cadeautjes.

Website: www.juice-bar.nl

 

La Bella Cucina, Italiaanse heerlijkheden in Vlissingen

Deze plek mag je zeker niet overslaan tijdens een (mid)dagje Vlissingen. La Bella Cucina is een Italiaanse delicatessenzaak, maar niet alleen dat. Nee, er is ook de mogelijkheid om allerlei (zoete) lekkernijen uit te proberen. Of doe het gelijk goed en reserveer een high tea à La Bella Cucina. En dan is er nog iets waar ik gevoelig voor ben: het interieur vol kleur. Alles smaakt gewoon beter met een gezellig palmboombehangetje of een roze muur achter je. En alsof het allemaal nog niet genoeg is: je kunt er ook nog unieke cadeautjes kopen. Deze cadeautjes staan uitgestald in de zaak alsof ze bij het interieur horen: superleuk!

Website: www.labellacucina.nl

lunchrestaurants vlissingen

Tilly Rose: zoet, zoeter, zoetst

Bij het zien van een pastelkleurig gebouw weet ik: dat zit wel goed daar. Een tikkeltje naïef, ik weet het, maar bij Tilly Rose had ik gelijk. Dit vrolijke zaakje verkoopt allerlei zoetigheden van scones tot freakshakes tot taartjes. Maar ook als je niet zo’n zoetekauw bent, kun je bij  lunchrestaurant Tilly Rose terecht; op de lunchkaart staan allerlei soorten broodjes en tosti’s. Als je nou denkt: oeps ik heb keuzestress, ik wil alles proberen. Geen probleem. Dat kan. Tilly Rose biedt een assortiment van tien (!) verschillende soorten high teas aan. Zelf wil ik binnenkort ‘The Lady Rose high tea’ eens uitproberen. Voor alle andere high teas raad ik je aan een kijkje te nemen op de website, waar je ook bijzondere theesmaakjes of homemade taarten kunt bestellen.

Website: www.tillyrose.nl

lunchrestaurants vlissingen