De 8 mooiste natuurfoto’s van Noord- en Zuid-Beveland

Hello! Mijn naam is Marjolein en sinds twee jaar maak ik als hobby natuurfoto’s als ik aan het wandelen ben met mijn hond Rio. In deze fotoblog neem ik je mee naar mijn favoriete plekjes op Noord- en Zuid-Beveland waar ik deze bijzondere natuurfoto’s heb gemaakt. Het liefst ga ik in de vroege ochtend om te genieten van de mooie zonsopkomsten of in de avond om de zon te zien zakken in de zee.

natuurfoto's

Foto 1 is gemaakt bij het Goese Sas aan de Oosterschelde, hier kun je heerlijk wandelen of fietsen langs de dijk en in de vroege ochtend bij laag water kun je prachtige zonsopkomsten vastleggen en zie je de stellages waar de oesters in mandjes hangen.

natuurfoto's natuurfoto's

Foto’s 2 en 3 zijn gemaakt bij inlaag De Oesterput in Colijnsplaat. Inlagen zijn kleine, later gevormde polders die achter de zeedijk liggen op plaatsen waar men een doorbraak vreesde. Landinwaarts werd op die plaatsen dan een “reservedijk”aangelegd, de inlaagdijk. Het zijn heel gevarieerde natuurgebiedjes dankzij het zoute kwelwater en het zoete regenwater.

natuurfoto's

Op de foto hierboven zie je de Zeelandbrug, deze brug verbindt Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland en is 5022 meter lang. De Zeelandbrug is een gewild object om te fotograferen.Ook hier is het mooi om te wandelen en te fietsen over de nieuw aangelegde fietspaden langs het water. Vergeet je camera niet om bijzondere natuurfoto’s te maken!

natuurfoto's

Foto 5 is gemaakt op het Banjaardstrand te Kamperland. Hier zie je de Oosterscheldekering al vanaf de dijk liggen. De Oosterscheldekering ligt tussen Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland en werd gebouwd tussen 1976 en 1986. De 9 km lange stormvloedkering sluit de Oosterschelde af bij dreigend hoogwater.

natuurfoto's natuurfoto's

De beelden hierboven zijn ook gemaakt op het Banjaardstrand waar je heerlijk kunt uitwaaien of in de zomer lekker kunt zonnebaden. Honden zijn hier het hele jaar toegestaan, alleen van 1 april tot 31 september wel aangelijnd. Het is ook erg leuk om hier mooie schelpen te zoeken, het strand ligt bezaaid met allerlei soorten.

natuurfoto's

Zwemmen in de Noordzee met deze prachtige zonsondergang op de achtergrond. Wie wil dat nou niet? Ook deze foto is gemaakt op het Banjaardstrand. Leuk weetje: dit strand is in 2019 uitgeroepen tot het schoonste van Nederland.

Benieuwd geworden naar verder werk van de Zeeuwse fotografe Marjolein? In de nieuwste Hello Zeeland reisgids die in april wordt gelanceerd, zijn haar prachtige natuurfoto’s ook terug te vinden. Voor nu kun je al een kijkje nemen op haar Instagram account @bymarjolein.

Lekker lezen in het weekend?