9 x de beste foodspots in Middelburg

Of je nu van winkelen houdt of een geschiedenisliefhebber bent: in Middelburg heb je het allemaal!
Wij vinden de hoofdstad van Zeeland een plaatje. De abdij, het oude stadhuis of de Kloveniersdoelen. In het historische stadscentrum vind je prachtige gebouwen die nog herinneren aan de bloeiende VOC-periode. Middelburg was een belangrijke stad waar veel schepen werden gebouwd. Ga zeker eens naar Het Zeeuws Museum en neem de kroost mee, want dit museum is verkozen tot Kidsproof Museum. En in die prachtige straten vind je dan ook nog eens leuke winkels, boetiekjes, cafés en restaurantjes. Van die laatste hebben we er 9 uitgezocht; volgens ons de beste foodspots van de hoofdstad!

De Gouden Bock

Een liefhebber van goed eten voelt zich thuis bij De Gouden Bock. Eerlijke en kraakverse ingrediënten. Veelal biologisch en uit het seizoen. Alles wordt zelf gemaakt, van zuurdesem tot pasta en van taart tot ham. Het restaurant is verdeeld over drie monumentale panden. Je eet dus niet in één grote ruimte, dat zorgt voor een knusse sfeer.

RØST

In de Sint Janstraat vind je RØST. Het gevelterras is in de zomermaanden fijn. Op koudere dagen houden de dekentjes je warm. Binnen is het sfeervol. Licht en huiselijk dankzij de tapijten op de vloer. Bij RØST drink je koffie van De Zeeuwse Branding. Op de lunchkaart staan huisgemaakte soepen en goed belegde boterhammen.

De Herberg

Bij De Herberg in Middelburg waan je je even in oma’s woonkamer. Wij vinden het een schatkamer. Alles is even tof. Plof hier neer voor de lunch, een drankje met een borrelplank of een goede hap in de avond. In de winter zit je warm bij de haard en in de zomer op het gezellige terras.

Robuust

Bij Robuust word je relaxed wakker met een goed ontbijt of belegde boterham. Je kunt er ook uitgebreid bijkletsen met vrienden en genieten van een bijzonder biertje met een borrelhap of je laptop openklappen om te werken met een cappuccino. Alles op de kaart is vers en huisgemaakt.

Het Koffiepand

Alleen al bij het binnenstappen van Het Koffiepand word je vrolijk. Fel gele muren, veel hout, ontelbaar veel groene tropische planten en cactussen met kleurrijke bloemen. Hoge ramen, comfortabele banken en lage tafeltjes. Je eet er Zeeuwse babbelaar cheesecake, maar ook voor een all day breakfast, brood met lekkers en borrelhappen zit je hier goed.

Adresjes Middelburg

Vriendschap

Als er één adres niet mag ontbreken in dit lijstje is het wel Vriendschap in Middelburg. Een plek waar je elk moment van de dag naar toe kunt. De koffie en wijnen smaken heerlijk, de gerechten zijn net even anders en wat je ook bestelt, het is super lekker. Tel de vriendelijke bediening daarbij op en je hebt een winnaar.

InMiddels

InMiddels in Middelburg is een plek waar je koffie drinkt, luncht met een tosti met huisgemaakte sambal, neerstrijkt met je laptop om te werken, shopt voor dat leuke cadeautje, borrelt met vrienden, een yogales volgt of je haar laat doen. Er is zelfs nog veel meer te beleven. En dat allemaal onder één dak. Samen is het sleutelwoord van deze conceptstore.

Vliegendt Hert

Bij Vliegendt Hert in Middelburg schuif je aan voor een weldadige en uitgebreide lunch of diner. De gerechten op de kaart zijn perfect om met elkaar te delen. De mooie wijnen die geserveerd worden, komen uit de eigen wijnkoperij. Het restaurant en de wijnkoperij zitten in een prachtig historisch pand.

Luuks Brood & Patisserie

Het lekkerste brood van Middelburg en omstreken koop je bij Luuks Brood & Patisserie. In deze ambachtelijke bakkerij wordt op traditionele wijze desembrood gebakken en patisserie gemaakt. Macarons, madeleines, tartelettes, boterkoek… Heerlijk allemaal. In de bakkerij kun je ook genieten van een ontbijt, lunch of koffie met de eerder genoemde zoetigheid.

Adresjes Middelburg

Ook benieuwd geworden naar de beste foodspots van Vlissingen? Hier vind je onze aanraders.