Een interview met twee hippe Zeeuwen

Uit het reisgidsje Hello Zeeland – online hier te koop.

Als ik het pand betreed, waar ze nog maar net wonen, weet ik het meteen. En na kennismaking weet ik zeker dat ik te maken heb met een energiek koppel. Jonge mensen die barsten van de ondernemingsgeest.

Een huis tot op de bodem, nee zelfs tot de kruipruimte slopen en herbouwen, vraagt om spirit, doorzettingsvermogen en fantasie. En dat hebben Joey en Eliza.

Als ze thuiskomen mogen ze namelijk onmiddellijk weer aan de slag. Allebei werkzaam in de horeca weten ze de handen uit de mouwen te steken. Eliza werkt in de keuken bij De Eetboetiek in Sluis, waar ze na een voorbereidende fase – ze begon in de bediening – nu alle gerechten klaarmaakt. “Koken is een van mijn passies” laat deze Bressiaanse en deel van een drieling weten. Beiden blijken een voorkeur te hebben voor Italiaans: pasta’s en pizza’s. Maar als favoriete restaurant valt hun keuze op Restaurant Rotisserie Grenzeloos in Retranchement. Ook Strandpaviljoen Loods 10 en Restaurant Kaai 10 zijn favoriete plekjes.

Maar als favoriete restaurant valt hun keuze op Restaurant Rotisserie Grenzeloos in Retranchement. Ook Strandpaviljoen Loods 10 en Restaurant Kaai 10 zijn favoriete plekjes.

Joey, oorspronkelijk uit Sas van Gent, werkt bij De Drie Koningen als full time verkoper van Dutch Bargain. Aanvankelijk waren zijn werkzaamheden nog verdeeld over bar en verkoop maar ondertussen gaat hij voor de volle 100% voor de verspreiding van dit speciaal biertje. “Ik wilde altijd verkoper worden van Red Bull, dus dit past echt in mijn straatje. We zitten al rond de 350 verkooppunten”, verklaart hij zijn passie.

Als jongen van zestien maakte zijn carrière al een flitsende start. Omdat zijn broertje in een rolstoel zit, organiseerde hij toen in het kader van een wedstrijd, een sportdag voor lichamelijk gehandicapten in Rotterdam en… won daarmee de eerste prijs en wel €10.000. Hij mocht een jaar lang in Papendal – Rotterdam werken voor Sport Billies. Daarna was hij werkzaam in de horeca op diverse plekken en ontmoette in die tijd Eliza.

Voorkeur voor oud en roestig

Al zes jaar zijn ze nu samen en besloten daarom een huis te kopen in Breskens, wat ze nu volledig aan het renoveren en pimpen zijn. “We hebben eenzelfde voorkeur voor oud en roestig”, legt Joey uit. Een magische en voor hen inspirerende koopplek is Benko antieke bouwmaterialen in Sint Jansteen.

De roestige Smeg koelkast, die bij binnenkomst in het oog valt, komt daar echter niet vandaan. Eliza: “Die hebben we gewonnen met een hilarisch filmpje waarbij je in en uit de “koelkast” moest komen, door de deur open en dicht te doen”. Twee oude trapauto’s verraden een andere passie. Steeds op zoek naar speciale spullen op markten, vooral in Frankrijk, waarbij Lille genoemd wordt.

Winkelen in Amsterdam

Amsterdam is ook een stad waar ze graag naar toe gaan, op zoek naar specifieke winkeltjes, bijbehorende sfeer en inspiratie. Joey maakt bovendien samen met een vriend in een schuur in Hoofdplaat af en toe ook nog tafels van boomstronken, die tot in de puntjes worden afgewerkt. “Daarvoor bestaat veel interesse. Helaas ontbreekt de tijd hiervoor nu, want het moet inderdaad altijd af zijn”, legt Joey uit.

Lekker lezen in het weekend?