Fietstocht door West-Zeeuws-Vlaanderen: hier moet je zeker stoppen!

Let op: voor deze fietstocht moet je een redelijke conditie hebben. Maar haak nog niet te snel af, want bij een fietstocht horen natuurlijk ook leuke tussenstops waar je fijn kunt uitrusten bij een restaurant, winkel of strandpaviljoen. Een fietstocht door West-Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk rustig en vooral erg mooi. Je fietst over de duinen en vervolgens door de groene polders. Wat is deze regio toch mooi!

Groede aan Zee

De fietstocht start aan de kust bij Groede aan Zee. De terrassen tot in het zand, de prachtige ligging aan het strand van Groede en het uitzicht op zee geven een op-en-top strandbeleving. Naast ontbijt, lunch, lounge en diner worden hier ook grote porties rust en ontspanning geserveerd. Voor de kinderen is er een speeltuin aanwezig direct naast het terras.

Groese Duintjes

Een andere optie dichtbij Groede aan Zee is Duincafé de Groese Duintjes. Dit is de plek om lekkere biertjes te proeven. Je hebt keuze uit meer dan 70 bieren! In de zomer zijn er vaste feestavonden, spelen er een heleboel verschillende bands en is het echt de plek voor ‘locals’ en toeristen om een avond uit te gaan. Jong en oud heeft hier plezier.

Ferini

Vanaf Groede fiets je langs de kust naar Nieuwvliet. Eenmaal aangekomen in Nieuwvliet vind je Ferini. Een winkel om steeds opnieuw te ontdekken. Trappen en gangetjes. Een ingang boven, maar ook eentje beneden. Dwaalruimtes met hokjes en kamertjes. Vintage, vooral veel vintage! En tweedehands boeken! En cadeautjes! Kunst en theater zelfs! In deze winkel verdwaal je uren tussen de leuke spulletjes.

fietstocht door west-zeeuws-vlaanderen

Molen Nieuwvliet

Met de wind in de rug op weg naar de molen van Nieuwvliet. Een fietstocht door West-Zeeuws-Vlaanderen brengt niet alleen culinaire tussenstops en mooi natuurlandschap met zich mee. Werp een blik op de molen van Nieuwvliet, deze molen wordt onderhouden door vrijwilligers. Eén gulden betaalde de stichting (in 1990) ervoor, toen de eigenaar ermee stopte omdat het molenaarsvak niet voldoende meer opbracht en de molen aan restauratie toe was. Nu wordt er weer wekelijks mais gebroken en haver geplet met als resultaat haver en volkorenmeel.

De Parlevinker

Vanaf Nieuwvliet fiets je door de Zeeuws-Vlaamse polders naar Retranchement. Bij De Parlevinker is het goed vertoeven. Vanaf het terras heb je een mooi zicht op de voorbijgangers. Je zou bijna vergeten dat je nog verder moet! Buiten de zomermaanden komt men speciaal voor de zelfgemaakte appelbollen. Zeker eens proberen!

Atelier de Test

Vanaf Retranchement volg je de fietsbordjes naar Zuidzande. De laatste stop is Atelier de Test waar prachtig keramiek te zien is. En het leuke is: het werk van wel 35 kunstenaars is ook nog eens te koop en er is meer te doen. Er is een gratis kleihoek voor de kinderen en in juli en augustus kun je er met hulp zelf ook eens een potje draaien. Je kunt ook een zonnig plekje in de keramiektuin zoeken om gezellig wat te drinken. En daarna op naar huis of je vakantieverblijf!

fietstocht door west-zeeuws-vlaanderen