Gezond in Zeeland met David en Tryntsje Pieters

Inspiratie uit Zeeland: David en Tryntsje Pieters over het leven

Gezond leven, maar vooral bewust leven. Dat is voor David en Tryntsje Pieters een belangrijke drijfveer. Na een lange periode in Zeeland vertrekken ze deze maand voor onbepaalde tijd naar het buitenland. Of ze terugkomen? De tijd zal het leren…

Gezond leven in Zeeland

“In principe hoef je niet ver weg om te genieten. Zeeland is heel mooi en geluk zit vooral in jezelf ” zegt David. “We gaan op reis omdat dit bij ons past en we zoekende mensen zijn.”

Als gezin willen ze anderen graag op dat pad inspireren. Tryntsje doet dat door haar online gezondheidspraktijk Reset My Body. “Wij dagen anderen uit om hun voedingspatroon aan te passen naar meer plantaardige voeding. Deze manier van eten is ontzettend fijn voor je lichaam en je gezondheid. Daarnaast is het ook vele malen beter voor het milieu en de toekomst van onze mooie planeet. We merken dat veel mensen gezonder willen leven en andere keuzes willen maken, maar ze weten vaak niet hoe. Wij laten zien dat je echt energiek en vitaal kunt zijn (en blijven) met een plantaardig voedingspatroon. Met onze programma’s helpen we mensen op weg naar meer gezondheid en vitaliteit.”

Heerlijk om in Zeeland te wonen

David groeide op in Groede. Na zijn studie Journalistiek werkte hij een tijdje in Hilversum en daarna vertrokken hij en Tryntsje voor een periode naar het buitenland. Daarna kwamen ze bij ‘toeval’ in Zeeuws-Vlaanderen terug. Tryntsje komt uit Friesland, maar groeide gedeeltelijk op in de Verenigde Staten. Voor haar was Zeeuws-Vlaanderen in het begin echt wel even wennen, maar ze vond haar draai: “Het strand van Nieuwvliet is toch wel een van onze favoriete plekjes. Vooral de kinderen vinden de duinspeeltuin bij de Strandpaviljoen de Boekanier geweldig. Maar ook de Verdronken Zwarte Polder is een geliefd natuurgebied voor ons om te wandelen of te hardlopen.”

  1. Zin om de mooiste plekjes in en rond Groede te ontdekken (reisgids voor Groede)? 
  2. Surfen op het strand bij Nieuwvliet

Hardlopen in de duinen

Voor David was hardlopen een manier om even helemaal op zichzelf te zijn: “Ik zoek graag de kust op, maar ook de polders zijn heerlijk om je hoofd leeg te maken en uren te lopen. Het moment dat je over de duinen komt en de zee ziet is toch altijd weer magisch. Gezond eten en leven kun je overal, dat heeft vooral te maken met de keuzes die je zelf maakt.”

Tryntsje heeft als orthomoleculair, PSYCH-K en NAET allergie-therapeut al veel mensen op weg geholpen naar een gezondere manier van leven. “Het is fantastisch om te zien hoe mensen lichamelijk opknappen als ze plantaardig gaan eten en de dierlijke en bewerkte producten laten staan. Er is zoveel mogelijk als je echt anders gaat eten. Ook als je al jaren worstelt met je gezondheid en je gewicht. Het is mijn passie om mensen mee te geven hoe ze dat moeten doen en wat het ze oplevert. Helaas beseffen de meeste mensen niet hoeveel invloed ze zelf hebben op hun lichaam en ook op hun mentale gezondheid.”

Meer van de wereld zien

Op 10 oktober 2018 beginnen David en Tryntsje met hun drie kinderen dus aan een nieuw avontuur waarbij ze voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaan. Zeeland wordt ingeruild voor voor o.a. Bali, Nieuw-Zeeland en andere landen. Of en wanneer ze terugkomen naar Nederland is nog de vraag. David: “Het plan is dat er geen plan is. Hoe het zal uitpakken is voor ons ook een verrassing.”

Wil je de reis volgen? Dat kan o.a. via de nieuwe podcast van David via davidpieters.com (ook beschikbaar via iTunes, Stitcher en Spotify) en via hun social media kanalen.