Het leukste uitje van Zeeland vind je in Sluis

Het Bizarium is een museum vol bizarre uitvindingen. Op de website van Tripadvisor staat dit museum op de eerste plek als het leukste uitje van Zeeland. En wij weten het zeker: na een bezoek staat dit museum ook bovenaan jouw lijstje! Odile ging met haar zoon Jonas van 6 op ontdekkingstocht. Museum het Bizarium is ook opgenomen in de Hello Zeeland reisgids. Deze kun je via de link bestellen.

Het leukste uitje van ZeelandInspirerend en verrassend uitje

Ik heb een rustig moment uitgekozen voor ons bezoekje. Ik hoor van eigenaren Marc en Ann dat ze een dag ervoor juist de drukste dag ooit hebben beleefd. En bij de eerste stap die ik binnenzet, snap ik waarom. Dit museum heeft je meteen te pakken. Het Bizarium vind je net buiten het winkelcentrum van het koopstadje Sluis. Als je hier gaat winkelen, loop dan zeker eens verder richting het museum!

Ook voor kinderen een geweldige uitstap

Jonas vindt de robot bij binnenkomst geweldig. We krijgen een audiogids die je uitleg geeft bij alle uitvindingen in het museum. Een mooie Vlaamse stem begint te vertellen zodra je de audiogids voor het kleine bordje bij de uitvinding houdt. Makkelijk, ook voor kinderen!

En wat is er veel te zien! We komen ogen te kort. Marc heeft samen met zijn team prachtige reconstructies gemaakt van uitvindingen. We komen de meest bijzondere dingen tegen: een vliegfiets, de haargroeihelm, de zwemparaplu en een snorrenlepel. De Toren van Babel, een houten wereldbol met een lange toren die naar de maan gaat, spreekt enorm tot de verbeelding van Jonas. Met de audiogids aan zijn oor loopt hij verder. Van het stekelige pak waarmee je beren te lijf kunt gaan, worden zijn ogen groot van verbazing! En verder is het stil – en dat is best bijzonder voor die kleuter van mij. Totdat ik hem hoor lachen… Hij ligt in een deuk om het kattengejank bij een piano. We brengen bijna 1,5 uur door het in museum en als moeder met jonge kinderen vind ik dat echt uniek. Ik ga verder niet veel verklappen, maar ik vind dit museum echt een aanrader!

Op zoek naar het leukste uitje, ook voor jonge gezinnen of met je kleinkinderen? Ga naar het Bizarium!