Drie hippe adresjes aan de Zeeuwse kust

Op zoek naar hippe adresjes aan de Zeeuwse kust? Isa heeft er een paar voor je gevonden. Tijdens jouw bezoek aan Zeeland mag het strand natuurlijk niet ontbreken. Je kunt de fiets pakken of te voet gaan. Maar Isa deed het iets anders: ze nam de Hello Zeeland golfkar. Van Cadzand-Bad via Groede naar Breskens. In deze blog lees je over de drie hippe strandtenten die ze bezocht aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust. Ook met die leuke golfkar op stap? Mail naar info@hellozeeland.com voor meer info!

Een dagje aan de Zeeuwse kust

Moio Beach in Cadzand

We starten deze route in Cadzand aan de kust bij Moio Beach, een mooie strandtent met een prachtig interieur. Aquablauwe accenten die helemaal passen bij de beachvibes die je die dag ongetwijfeld voelt. Je zit het allerleukst aan de kant van het paviljoen met de marmeren tafeltjes en de blauwe stoeltjes; misschien niet de handigste plek als je gaat lunchen, maar het oog wil ook wat!

De toast met zalm is een aanrader evenals de kaaskroketten van De Ambachterie die worden geserveerd met brood. Er staan nog vele andere lekkere gerechten op de kaart, dus ja, we moeten hoe dan ook nog eens terug!

Strandhuys de Vrijbuyter in Groede

Genoeg hippe adresjes aan de Zeeuwse kust, dus we gaan lekker verder. We hebben een nogal warme dag uitgekozen voor een tocht langs het strand. Nu is dat in een golfkar geen probleem, want: genoeg wind. Maar als je op een terras zit kan het flink warm zijn, dus we gaan voor een plekje in de schaduw. Ik moet er wel bij zeggen dat Strandhuys De Vrijbuyter aan de andere kant van de dijk zit en dus niet op het strand. Maar dat is met onze golfkar geen probleem, want het ligt gewoon op de (fiets)route.

De gekleurde wegwijsbordjes, de blauwe omafiets én een vrolijke cocktailbar: alles samen maakt deze plek heel gezellig om een tijdje te vertoeven. Inmiddels is je lunch alweer een poosje geleden, dus… het is tijd voor ijs. Er is keuze uit vele soorten ijscoupes. Ben je niet zo’n ijsliefhebber? Dan heeft De Vrijbuyter nog genoeg keuze voor wat betreft hapjes en drankjes.

Loods Tien in Breskens

Bijna in Breskens, dus bijna aan het eind van de route. Maar niet voordat we een bezoek hebben gebracht aan Loods Tien. Pfoe, wat is het warm. We bestellen een ice tea om een beetje af te koelen. Loods Tien is ook al zo’n hippe strandtent waar je terecht kunt voor een lunch of diner. Je kunt er natuurlijk ook alleen een drankje doen, maar dan zou ik er toch wat hapjes bij bestellen of doe het gelijk goed: bestel de grote tapasplank.

Ook het interieur van Loods Tien is om door een ringetje te halen. We houden er zo van omdat het dicht in de buurt komt bij onze eigen Hello Zeeland stijl.

Een prachtige, zonnige dag in ons eigen Zeeuws-Vlaamse land, een aanrader! Welke hippe adresjes aan de Zeeuwse kust staan op jouw lijstje?

Deze hippe adresjes zijn ook opgenomen in de Hello Zeeland reisgids. Deze kun je via de link bestellen.

Lekker lezen in het weekend?