Minimalistisch leven: Tiny Houses zijn hot!

Het is inmiddels geen nieuws meer, kleine huisjes oftewel Tiny Houses, zijn hip en op steeds meer plekken zie je bijeenkomsten van mensen die hunkeren naar een andere manier van leven.

Ook in de media is er steeds meer aandacht voor Tiny Houses, natuurlijk letterlijk “klein huisje” maar in werkelijkheid houdt het veel meer in; namelijk dat men zelfvoorzienend wil zijn, dichter bij de natuur of eventueel in een collectief waarbij gedeeld wordt (zoals auto, tuin of
apparatuur). Leuk is ook dat je minder vaste lasten hebt en dus aan het einde van de maand meer over houdt. Een Tiny House is maximaal 50m2, esthetisch gebouwd met handige vernuftjes. De ruimte is beperkt dus je moet slim zijn. Vaak zie je dat de kleine huisjes gebouwd worden op een trailer, maar mobiel zijn is geen must.

Wil je ervaren hoe het is om in een klein huisje te slapen? Dat kan want in Groede staan er twee. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Verhuurburo Zeeland.

Het creatieve brein achter Hello Zeeland, Roel Brugge, heeft twee toffe Tiny Houses ontwikkeld. Ook in deze huisjes staat het woord minimalisme centraal. Door te consuminderen en dus op een bewuste manier met spullen om te gaan, kom je sneller met je bewustzijn in contact. Op die manier krijg je weer oog voor het offline leven. Wil je meer lezen over een verblijf in een Zeeuws Tiny House of over Roel zijn visie op dit woonconcept? Het platform Bedrock heeft hier 2 interessante artikelen over geschreven.

Doe hier alvast wat beeldinspiratie op:

Wil je graag meer informatie over Tiny Houses?

1. Boek Tiny Houses van Monique van Orden

2. Marjolein – www.facebook.com/marjoleininhetklein

3. Tiny House Nederland – www.tinyhousenederland.nl

4. Verhuurburo Zeeland – www.verhuurburozeeland.nl