Domburg, bekend vanwege de heldere hemel, pure lucht en helend zeewater. Het is de oudste badplaats van Zeeland en sinds de 19e eeuw een dorp van kunstenaars. Zo heeft de bekende schilder Piet Mondriaan hier inspiratie gevonden en meerdere schilderijen gemaakt van Domburg. Hier vind je dan ook de parel van de inspiratie.

Een interactieve parelroute door Domburg

Hello Zeeland werkt samen met VVV Zeeland: het inspiratie- en informatiepunt voor gasten. We willen jullie laten kennismaken met één van hun bijzondere wandelroutes, namelijk de interactieve parelroute die je naar de pareltjes van Domburg brengt.

Naast Domburg kun je ook parelroutes vinden in Veere, Zierikzee, Hulst en andere plekjes. Parelroutes zijn interactieve wandelroutes van maximaal 5 kilometer op diverse plekken in Zeeland, versterkt met belevingselementen en storytelling. Met behulp van de Zeeland App ga je op zoek naar verschillende verhalen van een gebied of plaats. De parelroutes zijn zeer geschikt voor kinderen.

Parelroute Domburg

Onderstaand zie je hoe de parelroute van Domburg je meeneemt door middel van interessante verhaaltjes:

Nr. 4 De Kerk Deze kerk is hier speciaal gebouwd voor alle badgasten die sinds lange tijd naar Domburg komen. Als je goed kijkt zie je dat er verschillende soorten stenen zijn gebruikt bij het bouwen van de kerk. Dat komt omdat ze in de loop van de eeuwen meerdere keren is uitgebreid. Het oorspronkelijke kerkgebouw was ongeveer een kwart van wat ze nu is.

Nr. 11 De Watertoren Sinds 1933 staat deze watertoren in het duinlandschap uitkijkend over het water. In de Tweede Wereldoorlog is de toren flink beschadigd geraakt. Kijk maar eens goed. De gedichte gaten zijn nog steeds duidelijk zichtbaar.

Download gratis de Zeeland Applicatie met daarin jouw parelroute in het Nederlands of Duits.

Zeeland is als een grote oester met veel prachtige parels. Met de interactieve parelroutes ontdek je deze verborgen schatten. Soms zijn ze zo goed verstopt dat je ze alleen kunt vinden door goed te kijken, te luisteren en te doen. Houd de Zeeland Applicatie in de gaten voor nieuwe parelroutes en verzamel alle parels!

Haal jouw parelroute kaartje op bij één van de VVV-inspiratiepunten in de buurt. Volg de parelroute, bekijk de filmpjes, beantwoord de vragen, verzamel letters en ontdek waar jouw parel verborgen ligt!

 

Als afsluiter uitrusten bij een leuk restaurantje? Klik hier voor onze top 3 adresjes van Domburg.