Het Slijkstraatje in Groede mag je niet missen

Het pittoreske slijkstraatje in Groede mag je niet missen. Waarom niet lees je hier.

Het pittoreske Slijkstraatje in Groede mag je niet missen.

Drie leuke adresjes uit dit gezellige straatje zijn:

1. De Twee Duiven

In dit intieme huistheater kun je o.a. lekker eten, kunst bekijken, Antonio’s dressings kopen en van concertjes genieten. Eigenaar en kleinkunstenaar Adrie Oosterling brengt in de zomermaanden elke dinsdag en vrijdag een zelfgeschreven programma. Dit jaar met als thema: Dansen op één been. Wel even reserveren vooraf, want deze avonden zijn zeer gewild. Een bezoek aan dit straatje kan men hier aanvangen. Met koffie of thee in de voortuin onder de leilindes, in het cafeetje of in de tuin achter het theater, inclusief Groese paptaart, laat je je informeren over alle mogelijkheden, die het theater alsook het straatje biedt. Want het huistheater vormt een onderdeel van…

Contact De Twee Duiven

Adres: De Twee Duiven – Slijkstraat 7

Email: tweeduiven@zeelandnet.nl

 

2. Het Vlaemsche Erfgoed

Het Vlaemsche Erfgoed (1985) omvat een cultureel concept met winkeltjes, werkplaatsjes, een Luthers kerkje, herberg “De Natte Pij” (overnachten of bijkomen in gelagkamer of beeldentuin) en een erfgoedwinkel met streekproducten van een historische kloosterboerderij uit de omgeving. Hier koop je cadeautjes evenals bij Vers & Lekker (boerderijproducten). Verder is er een boekenantiquariaat, bakkerij, kapsalon, grutterswinkel, schoenlapper, smidse, schilderswinkel, timmeratelier en een textielwinkel. Alle bedrijfjes herinneren en vormen een ode aan vakmensen uit die tijd. Je toegangskaart, om te ervaren hoe de kapper schaar en scheerkwast hanteerde, hoe kaneelstokken geurden, hoe de timmerman zijn planken schaafde, hoe ovenbroden werden gebakken en hoe de mensen toen gekleed gingen, koop je in de museumwinkel. Stichting Groede beheert ook bijzondere collecties van brillen, poppen en merklappen die soms worden tentoongesteld. Voor openingstijden, activiteiten en arrangementen: zie website.

Contact Het Vlaemsche Erfgoed

Adres: Slijkstraat 10, 4503 BC Groede

Website: het-vlaemsche-erfgoed.nl

 

3. Boekwinkeltje & Galerie Duo Duo

In dit winkeltje op de hoek van de Slijkstraat-Molenstraat is het heerlijk snuffelen naar boeken en kaarten (tweedehands of nieuw). Eigenaar Aad Speksneyder draagt niet alleen Groede, maar ook de kunst een warm hart toe. Zijn initiatief van kunstkastjes aan de buitenmuur, waar iedere twee weken gedurende de zomermaanden een kunstenaar zijn werk exposeert, groeit gestaag en zullen weldra door heel het dorp te zien zijn. Naast Galerie/Atelier Jacqueline Cox herbergt het straatje ook een kattenasiel. Dus diversiteit troef!

Contact Duo Duo

Adres: Molenstraat 31, 4503 BA Groede