Surfen in Zeeland, dat doe je ook in Nieuwvliet!

De meest persoonlijke tips van onze leukste adresjes zelf! Deze keer is Richard de Jong van Visitzeeland.com en Verhuurburo Nieuwvliet uit Nieuwvliet aan de beurt. Vanaf windkracht 4 begint het te kriebelen bij Richard! Zodra de wind goed is, kun je hem vinden met zijn surfplank in de golven bij Nieuwvliet. Windsurfen is voor Richard de beste ontspanning die je maar kunt bedenken! Op zoek naar een leuke spot om te surfen in Zeeland? In Nieuwvliet vind je die zeker!

Surfen in Zeeland

”Er zijn veel leuke surfspots in Zeeland, maar er zijn twee plekken waar ik graag naar toe ga. De Brouwersdam is een mooie plek om te surfen, omdat er daar ook veel andere windsurfers zijn. Uit heel Europa komen ze. Ik rij er zelf ook regelmatig naar toe. Maar het kan daar behoorlijk druk zijn en dan is Nieuwvliet toch wel de beste spot! Mijn favoriete plek is bij duinovergang 18, tussen strandpaviljoens De Strandganger en De Boekanier. Ik woon en werk in Nieuwvliet en vanuit mijn kantoor zie ik de duinovergang bijna liggen. Hier surf je in de Noordzee. En dat maakt het juist leuker. Het wordt pas interessant als er flinke golven zijn en de wind goed is. Dat maakt het uitdagender en komt er meer techniek bij kijken.”

Zeehondjes zwemmen met je mee

”Vanaf windkracht 4 begint het al te kriebelen en zoek ik mijn materiaal bij elkaar. Maar, vanaf windkracht 5 wordt het pas echt leuk in de golven. En vanaf 8 ben ik helemaal in mijn element. Met noordenwind lukt het om een flinke afstand af te leggen en kan ik tussen strandpaviljoens Dok 14 en Groede aan Zee heen en weer surfen. Met een paar vrienden spreek ik regelmatig af om samen te surfen. En als zij niet kunnen, dan ben ik eigenlijk nooit alleen. Want er zwemt regelmatig een zeehond met me mee!”

Wie weet spot jij ze binnenkort wel eens aan de kust!