Chelsey van Overmeiren
Chelsey van Overmeiren

De 4 mooiste natuur- en cultuurplekken in de gemeente Hulst

Hello! Ik ben Chelsey van Overmeiren en studente Audiovisuele Technieken: Fotografie. Ik woon in de gemeente Hulst, in het dorpje Nieuw-Namen. Buiten dat foto’s maken mijn grootste passie is, vind ik het ook heerlijk om te wandelen of te fietsen. Zeeuws-Vlaanderen is geweldig mooi, maar ik vind dat er te weinig aandacht wordt besteed aan het deel waarin ik woon. Daarom wil ik jullie laten kennismaken met een aantal mooie natuur- en cultuurplekken in de gemeente Hulst; de Wallen in Hulst, Saeftinghe in Nieuw-Namen, de Groeve in Nieuw-Namen en Groot Eiland in Hulst.

Ontdek de Wallen van Hulst

Allereerst heb ik een wandeling over de Wallen in Hulst gemaakt. Hulst is een vestingstad met negen bolwerken. Tijdens deze wandeling kom je al deze bolwerken tegen: Het Molenbolwerk, Brederodebolwerk, Nassaubolwerk, Oranjebolwerk, Princebolwerk, Solmsbolwerk, Oude Molenbolwerk, Doelenbolwerk en Galgebolwerk. Op de wallen en in de binnenstad zijn er Pagadders verstopt. Dat zijn Spaanse soldaatjes en deze kun je samen met het gezin zoeken! Je loopt langs een groot stuk water dat de Vest wordt genoemd. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht en achteraf een fris biertje drinken of een hapje eten in een van de leuke cafés of restaurants op de Markt. Je bent ongeveer een uurtje onderweg om de Wallen te lopen. Absoluut de moeite waard!

hulst

Ploeteren door het Verdronken Land

Daarna ben ik gaan ploeteren in de geulen van het Verdronken Land van Saeftinghe. Niet echt ploeteren hoor, want het kan best gevaarlijk zijn als het water opkomt. Je kunt door het Land van Saeftinghe een wandelroute doen zonder begeleiding: de Plankierenroute. Maar ben je niet bang om vies te worden en wil je een uitgebreide wandeling met uitleg door een gids? Dat kan! Neem hier een kijkje en plan een avontuurlijk dagje weg. Saeftinghe was vroeger bewoond, maar door verschillende stormvloeden is het onder water komen te staan. Het is het grootste schorrengebied van Europa! Dit mooie stukje natuur doet me altijd denken aan vroeger, omdat we hier vaak naartoe gingen met de basisschool. Pure nostalgie!

Routebeschrijving

Hulst

Fossielen van miljoenen jaren oud

Vervolgens ben ik een kijkje gaan nemen in de Groeve. Eigenlijk heet het  ́Meester van der Heijden Groeve.` Het is een aardkundig monument waarin je fossielen kunt vinden van maar liefst 3 miljoen jaar oud. Door verroeste ijzerdeeltjes zijn de kenmerkende rode zandlagen ontstaan. De Groeve kun je dagelijks bezoeken tot 17:00 uur. Ook hier kun je een rondleiding krijgen met een gids, hiervoor moet je contact opnemen met Staatsbosbeheer. De Groeve is onlangs vernieuwd met een verhoogd houten pad, zodat je alle kanten goed kunt zien. Nieuw-Namen is een klein dorpje, maar het heeft toch iets cultureels en daar ben ik trots op!

Hulst

Tot rust komen op Groot Eiland

Als laatste ben ik samen met mijn vriend in de mini naar Groot Eiland gereden. We zijn hier al een paar keer geweest om te wandelen en te picknicken. Op Groot Eiland vind je een wandelpaadje en vogelobservatiehut. Van daaruit heb je een adembenemend uitzicht over de kreken, weilanden en bossen! Ik kom altijd helemaal tot rust als ik hier wandel. Je krijgt het gevoel alsof je op vakantie bent.

Routebeschrijving

Hulst

Er zijn natuurlijk nog meer mooie plekken om te wandelen in de gemeente Hulst, maar dit zijn de mooiste plekken die ik ken en die nooit zullen vervelen. Veel wandelplezier!

Op zoek naar meer cultuur in Zeeland? Klik dan hier.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on email
Scroll naar top