Wandelen door natuurgebied Het Zwin in Cadzand-Bad

Benieuwd naar het mooiste stukje van West-Zeeuws Vlaanderen? Ga dan eens wandelen in het Zwin in Cadzand-Bad.

Benieuwd naar het mooiste stukje natuurgebied van West-Zeeuws-Vlaanderen? Ga dan eens wandelen in Het Zwin in Cadzand-Bad.

Natuurgebied ’t Zwin bevindt zich op de grens van Nederland en België en grenst aan de Westerschelde. Vroeger zorgde de zeearm van ’t Zwin voor welvaart in Brugge en Sluis totdat de zee het land weer terug gaf.

Wandel door de duinen en geniet van al het moois om je heen. Je komt waarschijnlijk ogen tekort want het gebied heeft een oppervlakte van wel 75 hectare! In de duinen groeien veel verschillende bomen, planten en bloemen. Maar wie goed kijkt ziet dat er niet alleen flora is, maar ook fauna! Het gebied is een belangrijke broedplek voor vele vogels, denk bijvoorbeeld aan de nachtegaal of braamsluiper. En als je goed kijkt zul je tussen de vochtige duinen misschien wel een boomkikker zien!

Na zo’n wandeling zul je vast honger hebben gekregen, gelukkig ligt Strandpaviljoen De Zeemeeuw dichtbij en kun je hier een lekker hapje eten. Vergeet op de terugweg zeker niet om in Cadzand-Bad nog even te stoppen en te genieten van de heerlijke zeelucht. Vanaf de duinen en het strand heb je een prachtig uitzicht over de zee. 

Houd je van kamperen en wil je langer dan één dagje in Cadzand-Bad blijven?
 Vlakbij zitten twee leuke campings: Camping de Wachtsluis (www.wachtsluis.nl) en Ardoer Camping De Zwinhoeve (www.zwinhoeve.com). Probeer eens een wandelexcursie en ontdek Zeeland zelf!

 Handig om te weten:

De wandeling start bij het infopunt ZAND.
G. van Hoekestraat 2
4525 NH Retranchement
Aan de rand van Cadzand-Bad.
Neem op de Kanaalweg de afslag richting strandpaviljoen De Zeemeeuw.

Kosten:
Volwassenen: € 3,- p.p.,
Kinderen tot 16 jaar: € 1,50 p.p.

Tip! Trek laarzen of oude schoenen aan die vies mogen worden :).

 

Lekker lezen in het weekend?