Hardlopen in Zeeland: 5 x mooie polderwegen

De meest persoonlijke tips van onze leukste adresjes zelf! Barry Haerens, eigenaar van Bistro Debuut in Schoondijke, gaat iedere week hardlopen en doet ook regelmatig mee aan wedstrijden. Hij verklapt zijn favoriete polderweggetjes om te gaan hardlopen in Zeeland. 

Hardlopen in Zeeland

De lange afstanden vind ik de mooiste uitdaging. De polders zijn een ideale omgeving om te trainen. Ik heb een paar mooie weggetjes waar ik graag naar toe ga. Heerlijk na een dag werken of op mijn vrije dag! Zoek jij nog een paar mooie polderwegen voor je hardlooptraining? Dan vind ik dat deze niet mogen ontbreken:

  • ’t Molentje, de Oranjedijk en de Bosweg rond IJzendijke
  • de Nolletjesdijk richting Breskens
  • de Vierhonderdpolderweg tussen Zuidzande en Cadzand
  • de Torenweg richting Groede
  • de Molenweg aan de rand van Zuidzande

Het mooie vind ik dat je in de polders altijd wind in je gezicht hebt. Ik raad het iedereen aan om lopend of fietsend te gaan, want dan heb je pas echt tijd om goed om je heen te kijken. De hoge bomen die je schaduw bieden, het altijd veranderende landschap tijdens de seizoenen en de boeren die druk bezig zijn met de gewassen op de akkers. Er is altijd wat te zien!

Genoeg te doen in Zeeland

Maar Zeeland biedt zoveel meer dan mooie polders waar je kunt hardlopen, fietsen of wandelen! Mijn vrouw Joyce en ik zijn ook graag bij de gezelligheid. Evenementen zoals WeitjeRock in IJzendijke en de Visserijfeesten in Breskens. Met een groep vrienden, gezellig een drankje en een dansje. Even bijkletsen met oude bekenden. In onze streek hoef je niet stil te zitten, er is zoveel te doen. Op een vrije dag gaan we graag op de fiets naar Groede Podium. Langs de kust terug afzakken naar huis en onderweg een stop maken bij een strandpaviljoen. En als het vuurwerkfestival in Knokke plaatsvindt, zoeken we een mooi plekje op het terras van Strandpaviljoen Dok 14: het allerbeste uitzicht op het vuurwerk! Het heerlijkste moment op een mooie zomerdag? Op een warme zomeravond als laatste overblijven op het strand en dan de zon onder zien gaan. Genieten!