Langestrangetocht in Zeeland is een van de mooiste wandelroutes

De lange strangetocht volgens onze eigen Odile.

Odile liep mee met de 8e editie van de Langestrangetocht. De watte…? Een lange tocht langs het strand, 17 kilometer wel te verstaan! Van Cadzand-Bad naar Breskens en bij ieder strandpaviljoen een stempel halen. En als liefhebber van het Zeeuwse strand genoot ze ervan (achteraf ietsje minder van haar blaar).

Goede doel

Het is 09.00 uur als we aan de start verschijnen bij Strandpaviljoen de Zeemeeuw in Cadzand-Bad. Met onze stempelkaart halen we bij een van de bestuursleden van Rotaryclub Oostburg onze eerste stempel. De Rotaryclub haalt met de Langestrangetocht ieder jaar geld op voor het goede doel. Dit jaar zijn dat Stichting Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen en Stichting Make-A-Wish. Via alle strandpaviljoens die je aan de West-Zeeuws-Vlaamse kust vindt, lopen we naar Breskens en maken we onze stempelkaart vol. Overal is er wel iets te doen: een spelletje, een band die je lekker opvrolijkt met muziek. Zelfs een levend standbeeld waar je echt even goed naar moet kijken om te zien of ze nou echt of van steen is. En overal komen we bekenden tegen, want wat lopen er veel mensen mee. 1925 om precies te zijn, en ze komen overal vandaan. Ik hoor dat er zelfs iemand vanuit Frankrijk speciaal afreist om te lopen.

Lekker wandelweer

Het is perfect weer om te lopen: een heerlijk windje in onze rug en een zonnetje dat zich af en toe laat zien. Na 17 kilometer lopen, een blaar op mijn teen en ruim 29.000 stappen op mijn stappenteller, plof ik rond 15.30 uur in het zand bij Strandpaviljoen BAZ in Breskens. Het is een hele happening, de binnenkomst. We krijgen zelfs gladiolen! Zeeuwse Evenementen staat er ook met een hapje en drankje en hun golfkarretjes rijden af en aan om wandelaars terug naar de auto’s te brengen. En ik moet zeggen, dat ijskoude biertje smaakte heerlijk!

Langestrangetocht 2019

Denk je er ook over om mee te lopen? Ik zeg doen, dan kom ik je volgend jaar wel tegen!

Meer informatie

www.langestrangetocht.nl