Tien tips voor een onvergetelijke tijd in Cadzand-Bad

Ondanks dat Cadzand aan het strand en water ligt, is er natuurlijk nog veel meer te doen.

Onze top 10 to do’s in Cadzand-Bad

  1. Jachthaven
  2. Haaientanden zoeken
  3. Natuurgebied De Knokkert
  4. Molen Nooit Gedacht
  5. Lekker eten
  6. Strand
  7. Afkoelen
  8. Cadzand Sports
  9. Vliegerfeesten
  10. Lekker slapen

1. De nieuwe jachthaven van Cadzand-Bad

Neem eens een kijkje bij de jachthaven van Cadzand-Bad. Van bovenaf zie je de boten vanuit de Westerschelde terugkeren naar hun box, terwijl de zon langzaam ondergaat.

2. Haaientanden zoeken

Wanneer je hierna het strand op loopt, kijk dan eens goed tussen het zand en de kans is groot dat je haaientanden vindt!

3. Natuurgebied De Knokkert

Zijn de kinderen ook wel toe aan iets leuks? Dan is de volgende stop Natuurgebied De Knokkert. De kinderen kunnen tijdens deze wandeling klimmen en klauteren in het bos en zich een ware avonturier voelen. In dit natuurgebied kun je soms ook vleermuizen tegenkomen, maar wees niet bang, deze zijn er meestal pas in de avond.

4. Molen Nooit Gedacht

Rijd van Cadzand-Bad naar Cadzand-Dorp toe om Molen Nooit Gedacht te bezoeken. Op de plek staat al eeuwen een molen, vanaf 1662 om precies te zijn. De oude molen werd tijdens de bevrijding in 1944 kapotgeschoten en is toen hersteld tot de molen van nu. Wat leuk is aan de molen, is dat je hier versgemalen meel kunt kopen. Lekker om bijvoorbeeld zelf brood van te maken!

5. Lekker eten in Cadzand-Bad

Tegen de avond begin je vast een beetje honger te krijgen en dat is in Cadzand-Bad geen enkel probleem. In Cadzand-Bad vind je sterrenrestaurants zoals restaurant Pure C van Sergio Herman! Maar je kunt natuurlijk ook een visje halen bij Terence Zahn of om een frietje bij de snackbar, wat net zo lekker is :).

Lees meer

6 & 7. Naar het strand en afkoelen maar

Als het echt lekker warm is, dan is er maar één plek waar je het beste heen kan gaan. En dat is natuurlijk het strand! Stiekem had je dat wel verwacht, maar toch :). Lekker liggen op het strand met een zeebriesje, kan het nog beter? En of het beter kan! Bij Pizzeria en IJssalon La Spezia hebben ze heerlijk schepijs, ideaal om even af te koelen of gewoon omdat het lekker is.

8. Kitesurfen in Cadzand-Bad

Als we dan toch bezig zijn met afkoelen en genieten aan het water, toevallig ooit gekitesurft? Wat je antwoord ook is kom eens naar Cadzand Sports toe. Allerlei verschillende soorten watersporten kun je hier leren en uitoefenen. Wil je gaan powerkiten? Of is yoga meer jou ding? Je hoeft het trouwens niet alleen te doen, je kunt ook met een groep een bepaalde sport doen.

9. Vliegeren in Cadzand-Bad

Ben je toevallig in augustus in Cadzand? Cadzand staat namelijk bekend om de jaarlijkse “Vliegerfeesten”. In 2017 kun je op 1 en 2 augustus komen kijken, er vliegen dan honderden vliegers door de lucht. Zelf ook wel nieuwsgierig naar een vlieger? Vliegerwinkel Montezza is dé winkel. Ze bestaan al 25 jaar en hebben alles wat je zoekt!

10. Overnachten in Cadzand-Bad

Na een lange, maar vooral gezellige avond is het tijd om te gaan slapen. Maar waar?! Gelukkig heeft Cadzand-Bad vele vakantieparken en campings. Waar je gaat slapen, is natuurlijk aan jou de keus. Maar geloof ons, wat je ook kiest het zal niet tegenvallen.

Cadzand-Bad

Lekker lezen in het weekend?