Top 3 restaurants in Cadzand-Bad

De top 3 restaurants in Cadzand-Bad: keukens met een ode aan de zee, het land en het leven.

De top 3 restaurants in Cadzand-Bad: keukens met een ode aan de zee, het land en het leven

1. Restaurant Pure C

Sterrenrestaurant Pure C (1*) vormt een onderdeel van Het Strandhotel, waar momenteel serieus verbouwd wordt. Entree van restaurant en loungebar zijn daardoor niet bepaald aantrekkelijk. Des te groter is de verrassing als men het concept van Sergio Herman binnentreedt. Het eigentijdse interieur en het fraaie uitzicht maken ogenblikkelijk alles goed. De jonge bediening is internationaal en tracht het de gasten naar de zin maken. Topkok Syrco Bakker zwaait er de scepter in de keuken. De bereiding van spannende gerechten wordt getypeerd door artistieke combinaties van spijs en wijn, smakelijke structuren en verfijnde smaken, waar zoetjes, zoutjes en citrus om voorrang smeken. De zee komt hier in al zijn verscheidenheid aan bod. “Alsof je de zee proeft”, laat een gast weten. Ook de amuses van Pure C worden alom gewaardeerd. Arrangementen, menu’s en info vind je terug op de website. Een plek waar je ooit geweest moet zijn.

Contact

Adres: Boulevard de Wielingen 49, 4506 JK Cadzand

Website: pure-c.nl

Restaurant Cadzand-Bad

2. Restaurant AIRrepublic

Een nieuw trendy restaurant van Sergio Herman met restaurant en café, gelegen in de nieuwe jachthaven van Cadzand-Bad. Deze laagdrempelige brasserie wordt gekenmerkt door een losse sfeer waar je een driegangenmenu à la carte kunt degusteren, waarbij de focus ligt op de klassieke keuken, maar dan in een nieuw jasje. De recepten brengen een ode aan zijn onlangs overleden vader, die hem onvoorwaardelijke liefde voor het horecavak bijbracht, liet Herman weten. Omdat de animo om hier te eten dermate groot is moet men een maand van tevoren reserveren. Dus op 1 juli boekt men voor de maand augustus. AIRcafé kent een terras en takeaway. Buiten heb je een geweldig uitzicht op het strand en de Schelde met binnenkomende scheepvaart. Kortom: The Place To Be.

Contact

Adres: Maritiem Plaza 1

Website: air-republic.com

3. Restaurant Le Sommet

Dit restaurant met zicht op zee is een onderdeel van Hotel De Blanke Top. De keuken gaat voor Franse specialiteiten en exquise gerechten uit verschillende landen, gecombineerd met mooie wijnen. De keukenbrigade gaat voor puurheid en straalt vakmanschap en precisie uit. Zo is er een compleet verzorgd, culinair zesgangenmenu, inclusief aperitief, wijnarrangement en koffie. Voor koffie of thee met zoete versnaperingen, een lekkere lunch of een borrel met snack kan men terecht in Le Salon. Le Sommet kreeg onlangs 12 punten van de “Gault Millau” en wordt vernoemd in de “Lekker 500”. Zonder twijfel een must voor elke Bourgondiër, die Cadzand-Bad aandoet.

Contact

Adres: Boulevard de Wielingen 1, 4506 JH Cadzand

Website: restaurantlesommet.nl